Blogger Template by Blogcrowds.

Det är en varm sensommardag i ett norskt villaområde. Barn hoppar på studsmattor, vuxna slöar i solstolar, någon målar ett staket och en annan tvättar bilen. En ung mamma har lagt sin bäbis i vagnen att sova middag under ett träd i hagen. Hon känner sig helt trygg och vet att hon genast skulle höra om något hände barnet. Men när en person kommer fram ur skogen och drar av det lilla täcket märker hon ingenting.

I ren panik anländer mamman till akuten, hon har hittat barnet i en pöl av blod i vagnen, men läkarna är förbryllade för flickan har inte minsta sår på kroppen. Någon har utsatt dem för ett djävulskt spratt.

Samma dag hittar kriminalkommissarie Konrad Sejer ett kort utanför sin dörr där det står Helvetet börjar nu! Detta blir upptakten till en rad bisarra händelser i trakten.

OK deckare och lite småspännande men inte mycket mer än så. Till och med var den rätt seg att ta sig igenom! Jag har läst bättre böcker av Karin Fossum, helt klart!

Mitt betyg:



Allmän fakta om boken:
Förlag: Månpocket
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789170018237
Originaltitel (norska): Varsleren

Det är vinter och kallt. Ewert Grens har trettiotvå olösta fall på sitt bord. Hans älskade Anni ligger dessutom svårt sjuk. Men när en död kvinna hittas i en kulvert under S:t Görans sjukhus får han lägga allt annat åt sidan.

Samtidigt står plötsligt fyrtiotre barn, som talar ett främmande språk, i polishusets entré. Ewerts kollega Marianna Hermansson dras in i en uppslitande brottsutredning som sträcker sig utanför Sveriges gränser.

Två märkliga fall måste lösas. Och till slut tvingas Ewert Grens och hans kollegor ner under Stockholms gator för att söka en mördare. Till en värld där människor lever sina vardagsliv i tunnlarna, en värld de inte visste existerade.

Detta är tredje boken av författarduon Roslund & Hellström som jag läser och jag tycker böckerna är väldigt bra och tar upp högaktuella ämnen som trafficking och pedofili. I denna bo är det hemlöshet som kanske är det man främst kommer ihåg - människor som lever under Stockholm i kulvertar, sommar som vinter. I eftertexten säger författarna att det är en fiktiv roman men att mycket är sant - det som verkar osannolikt i berättelsen är troligtvis sant, resten är som sagt fiktion. Skrämmande tanke! Mycket läsvärd och jag ska snarast läsa de böcker jag fortfarande inte läst!


Mitt betyg:



Allmän fakta om boken:
Förlag: Piratförlaget
Utgivningsår: 2007
ISBN: 978916422117
Uppläsare: Shanti Roney

"När jag ska förklara hur min kropp fungerar brukar jag säga att den är som ett datorspel med dålig grafik -- det mesta går segt, och det rycker och hoppar en hel del. Med vänster arm kan jag knappt göra något vettigt alls. Däremot kan jag hur lätt som helst spilla ut mjölk, kaffe, läsk och dylikt över stora ytor. Att bära ett glas vatten med den mycket lugnare högerhanden är också en utmaning för mig, än i dag, fast jag snart är 30 år. Och att vispa grädde ska vi inte ens tala om ..."
Fyrtio minuter -- så länge stod Jonas Helgessons andning stilla. När hans liv började igen var han allvarligt CP-skadad.

Men när Jonas var i 10-årsåldern beslutade han sig för att inte bli en av Hjälpmedelscentralens stammisar. Han skruvade loss rullstolshjulen och fick kvarterets snyggaste lådbil. All mat hamnade på skolmatsalens golv, men då ställde han sig längst bak i kön och tog en ny bricka.

Idag säger Jonas: "Jag är en livsnjutare. På gränsen till njutningslysten. Jag försöker njuta av alla dagar som jag har och marinera dem med feststämning. Mitt inre verkar gilla att leva trots alla yttre begränsningar, så vem är jag då att tycka synd om mig själv eller önska att jag var någon annan? "

Wow vilken inspirerande, intressant och samtidigt fruktansvärt rolig bok!! Jag lyssnade på den som ljudbok i bilen och skrattade högt vid fler än ett tillfälle. Snacka om att ovanstående citat ur boken stämmer - livsnjutare verkar vara bara förnamnet. Jonas är cp-skadad och har hela samhällsuppbyggnaden emot sig egentligen då vi i Sverige idag "ska" vara friska och starka och klara oss själva. Han visar med sin bok att allt går - med en stor dos jävlaranamma, envishet och enormt mycket humor. All cred :)

Mitt betyg:



Allmän fakta om boken:
Förlag:  Libris Förlag
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789171959980
Uppläsare: Henrik Schyffert

Jack Rappe tar kvinnor som en karl ska. Att de inte alltid är med på noterna hör ju bara till spelet, eller hur? Filmen älskar sina bad boys, och Jack Rappe är den verklige alfahannen bland de manliga skådespelarna. Därför blir det också en sensation av stora mått när Rappe hittas vid sin bastu med ett livshotande sår i magen. Jack Rappes våldsamhet verkar till slut ha hunnit ikapp honom själv.

Detta är sista delen i Wennstams trilogi om mäns våld mot kvinnor. Advokaten Jonas Wahl som första boken "Smuts" handlar om, återkommer i denna bok även om det är dottern Emma som står i centrum denna gång. Emma blir upptäckt av en talangscout inom filmens värld och blir erbjuden huvudrollen i en nyfilmatisering av Shakespears "Så tuktas en argbigga". Motspelaren är ingen annan än filmens badboy och Hollywoodkändisen Jack Rappe. Emma är ung och naiv och faller för den dubbelt så gamla Rappe och de inleder ett destruktivt förhållande, helt på hans villkor. Det kan inte sluta med annat än katastrof!

Riktigt bra och spännande deckare som jag lyssnade på som ljudbok. Man ville inte att den skulle ta slut helt enkelt. Wennstam skriver med inlevelse om viktiga och aktuella ämnen som kvinnovåld och övergrepp. Detta är böcker att läsa och reflektera över, enligt mig ypperliga bokcirkelböcker då det finns massor att diskutera!

Mitt betyg:




Allmän fakta om boken:
Förlag: Albert Bonniers Förlag/Bonnier Audio
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789174130607
Uppläsare: Angela Kovács

I juni 2010 hittas generaldirektör Carl Palmcrona hängd i sin paradvåning på Östermalm. Rummet där han hänger är helt omöblerat - det finns ingenting att klättra på. Samtidigt påträffas en död kvinna på en fritidsbåt som driver runt i Stockholms skärgård. Hennes lungor är fyllda av bräckt vatten, men det finns inga spår av detta vatten på kläderna eller resten av kroppen. Hon har drunknat på en båt som fortfarande flyter.

De båda dödsfallen visar sig vara början på ett mycket skrämmande förlopp. Om inte kriminalkommissarie Joona Linna varit så envis hade gåtorna aldrig fått några svar.

Denna sommar står svensk polis inför sitt farligaste fall någonsin. Vissa kontrakt kan man inte bryta ens genom sin egen död.

Spännande bok av författaren till Hypnotisören. Jag tycker dock att Hypnitisören var snäppet bättre då denna stundom var lite långtråkig, framför allt alla vapenförhandlingar och kontrakt hit och dit. Dessutom var det ett frossande i övervåld och hur många som mördades tappade man räkningen på redan efter halva boken. Det intressanta var kopplingen till Niccolò Paganini och efter att ha läst denna fick jag lov att lyssna på Caprice no. 24 på Spotify! Dock var storyn spännande och intrigen viktig och aktuell  så en fyra är den värd iallafall, dock en ganska svag sådan...

Mitt betyg:


Allmän fakta om boken:
Förlag: Albert Bonniers förlag
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789100124694

Äldre inlägg