Blogger Template by Blogcrowds.

Den tionde kretsen av Jodi Picoult

Trixie Stone är fjorton år gammal och förälskad för första gången. Hon är en mönsterelev; en söt och populär förstaårselev på high school. Hon är också en flicka som alltid har sett upp till sin pappa Daniel. En dag vänds hennes värld upp och ner med en enda våldshandling. Plötsligt verkar allt som Trixie har trott om sin familj - och sig själv- vara en lögn. Kan den pojkvän som en gång gjorde Trixie tokig av lycka vara den som krossade hennes barndomsidyll för alltid? Hon säger att det är så, och det räcker för att få Daniel att bege sig till helvetet och tillbaka för att skydda sin dotter.

Detta är den andra boken jag läser av Picoult och denna, liksom den första Allt för min syster, var riktigt, riktigt bra - en riktig "pageturner". Huvudpersonen är 14-årige Trixie som i början av boken blir våldtagen av sin hockespelande pojkvän. Mamman är upptagen av sin unge älskare men serietecknande pappa Daniel blir besatt av att rättvisa ska skipas och att dottern ska bli sig lik igen efter övergreppet. Allt ställs på sin spets när Trixie försvinner. Daniel tar upp jakten som för honom till hans barndoms vildmarker i Alaska.

Jag gillade den här boken skarpt trots att varje sida var smärtsamt ångestladdad. Den var ovanligt skriven samtidigt som ramen i berättelsen egentligen inte är något ovanligt tema i en bok. Trots det kändes boken unik och ingenting som man läst förut. Den är illustrerad med serierutor som ska föra tankarna till Dantes inferno (därav namnet på boken) eftersom Trixies pappa är serietecknare och mamma föreläsare och specialist på Dante. Jag rekommenderar verkligen den här boken och själv ska jag leta efter fler böcker av samma författare.

Mitt betyg:





Allmän fakta om boken:
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9146215905

0 Comments:

Post a Comment



Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida