Blogger Template by Blogcrowds.

Anybody out there av Marian Keyes

Anna Walsh är ett vrak i allas ögon. Hon ligger på soffan hemma hos mamma och pappa i Dublin med bara en sak i huvudet: hon måste tillbaka till New York. Där finns lägenheten, drömjobbet och, det viktigaste av allt, världens bäste man och make, Aidan. Men Aidan verkar vara försvunnen och ingenting är sig längre likt i Annas liv. Är det dags för henne att gå vidare - är det över huvud taget möjligt?


Den här boken handlar om ytterligare en av systrarna i familjen Walsh som man tidigare lärt känna i t.ex Vattenmelonen. Anna är hemma i Dublin, uppenbarligen sjuk eller skadad (vad får man inte veta förrän en bit in i boken) och tas om hand av mamma och syster. Hon längtar efter sin stora kärlek, Aidan, och att han ska ta kontakt med henne men han verkar ovillig att ge sig till känna. Samtidigt som Anna ligger och tycker synd om sig får man parallellt läsa om hennes tidigare liv i New York och vad som till slut leder fram till hennes nuvarande situation.

Jag läste denna tegelstenstjocka roman på engelska och när jag väl kommit in i den var det svårt att sluta. Den är rolig, dråplig, gripande och vansinnigt sorglig. Påminner mycket om Cecilia Aherns P.S I Love you (eller tvärtom) som jag också gillade väldigt mycket. Det är toppen när man hittar en riktigt tjock bok som verkligen driver en framåt och som man aldrig vill ska ta slut. Detta är en sådan bok. Läs!!! På svenska heter den "Är det någon där?".

Mitt betyg:


Allmän fakta om boken:
Förlag:
Norstedts
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9172638052

0 Comments:

Post a Comment



Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida