Blogger Template by Blogcrowds.

Efter tretton år i exil återvänder viceamiral Carl Gustaf Gilbert Hamilton till Sverige för att få resning i livstidsdomen. Genom sin gamle vän Erik Ponti hamnar han nu i ett nytt umgänge, där de närmaste vännerna är förre översten i Främlingslegionen, Pierre Tanguy, och hans fru polisöverintendent Eva Tanguy.
Både Hamilton och Tanguy är fullständigt övertygade om att de aldrig mer i livet kommer att lyfta ett finger när det gäller militära insatser utomlands. Men det nya behagliga, fridfulla livet vänds helt över ände den dag en familjekatastrof drabbar dem.
Carl Hamilton använder alla sina gamla kunskaper som spionchef och Pierre mobiliserar vänner inom Främlingslegionen. Deras mål finns i Saudiarabien.

Jag har läst en del böcker av Guillou förut - Ondskan, Arn-trilogin samt Tjuvarnas marknad - men däremot inga om Carl Hamilton. Den här boken var bra, spännande och välskriven om än lite seg ibland, framför allt alla ingående beskrivningar av krigsstrategier och liknande. Läste den som ljudbok varje gång jag var ute och gick, annars hade jag nog inte kommit igenom den p.g.a alla sega partier. Andra halvan gick lättare att läsa och då blev det spännande på riktigt eftersom det var då själva handlingen, operation Nathalie, tog sin början. Säga vad man vill om Guillou men han vet vad han sysslar med och är en oerhört skärpt och noggrann författare som har mycket att skriva!

Mitt betyg:




Allmän fakta om boken:
Förlag: Piratförlaget
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789164221513
Uppläsare: Tomas Bolme

0 Comments:

Post a Comment



Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida