Blogger Template by Blogcrowds.

Sekten av Jan-Sverre Syvertsen

En ung kvinna har blivit mördad och hennes lik uppbränt. Kvinnans bästa väninna är den som hittar henne död i skogen. De tillhör båda en kristen sekt som till omgivningens irritation har bosatt sig intill ett villaområde i den lilla norska staden Ski.

Mordet på den 18-åriga Tina är fyllt av symboler och ledtrådar, nästan som taget ur en bok om profilering och rättspsykologi. För psykologen Sander Mørk och polisen Lisa Lunde blir den stora frågan: Är mördaren en impulsiv galning eller en rationell, iskallt planerande mördare?

När ytterligare ett lik upptäcks, upphängt i ett träd, på samma ställe som Tina hittades, så står det klart att mördaren arbetar mycket medvetet.

Riktigt spännande deckare av norske Syvertsen. Jag gillar den psykologiska vinklingen för att tränga in i mördarens undermedvetna samt inblicken i den fanatiska sekten omkring vilken handlingen kretsar. Syvertsen har stor kunskap om båda (omfattande research?) och det märks vilket gör boken stundom extra spännande.  Samtidigt var den rätt långtråkig och vissa partier var extremt sövande och trista att ta sig igenom. Kan absolut rekommendera den men känner mig samtidigt ganska kluven! Läs och bedöm själv helt enkelt.

Mitt betyg:



Allmän fakta om boken:
Förlag: Piratförlaget
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789164202772

0 Comments:

Post a Comment



Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida