Blogger Template by Blogcrowds.

Paganinikontraktet av Lars Kepler

I juni 2010 hittas generaldirektör Carl Palmcrona hängd i sin paradvåning på Östermalm. Rummet där han hänger är helt omöblerat - det finns ingenting att klättra på. Samtidigt påträffas en död kvinna på en fritidsbåt som driver runt i Stockholms skärgård. Hennes lungor är fyllda av bräckt vatten, men det finns inga spår av detta vatten på kläderna eller resten av kroppen. Hon har drunknat på en båt som fortfarande flyter.

De båda dödsfallen visar sig vara början på ett mycket skrämmande förlopp. Om inte kriminalkommissarie Joona Linna varit så envis hade gåtorna aldrig fått några svar.

Denna sommar står svensk polis inför sitt farligaste fall någonsin. Vissa kontrakt kan man inte bryta ens genom sin egen död.

Spännande bok av författaren till Hypnotisören. Jag tycker dock att Hypnitisören var snäppet bättre då denna stundom var lite långtråkig, framför allt alla vapenförhandlingar och kontrakt hit och dit. Dessutom var det ett frossande i övervåld och hur många som mördades tappade man räkningen på redan efter halva boken. Det intressanta var kopplingen till Niccolò Paganini och efter att ha läst denna fick jag lov att lyssna på Caprice no. 24 på Spotify! Dock var storyn spännande och intrigen viktig och aktuell  så en fyra är den värd iallafall, dock en ganska svag sådan...

Mitt betyg:


Allmän fakta om boken:
Förlag: Albert Bonniers förlag
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789100124694

0 Comments:

Post a Comment



Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida